Ми чекаємо: у Зеленського жорстко пригрозили Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми чекаємо: у Зеленського жорстко пригрозили Путіну

Ми чекаємо: у Зеленського жорстко пригрозили Путіну
Джерело:  Укрінформ

Російський глава Володимир Путін вдається до історичних аргуметів, так як намагається виправдатися за окупацію Донбасу. Але тих, хто бачить за кордоном якісь свої "споконвічні території", завжди чекає поганий фінал. Таким чином глава МЗС України Вадим Пристайко прокоментував зухвалі заяви Путіна про те, що Донбас і Причорномор'я є "споконвічно російськими територіями", які нібито не мали до України взагалі ніякого відношення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Історія - не дуже надійний радник з політичних справ. До історичних аргументів зазвичай звертаються тоді, коли нічого більше сказати. Але історія може давати уроки. Один з таких уроків дуже добре відомий, щоб його ігнорувати: тих, хто задивляється на чужу землю, хто бачить за кордоном якісь "споконвічні території", - завжди чекає поганий фінал", - заявив Пристайко.

Міністр нагадав, що Україна - незалежна суверенна держава, кордони і територіальна цілісність якої визнані всіма країнами світу і захищені міжнародним правом. Тому він пригрозив Путіну відповіддю у вигляді "чергового уроку історії", якщо Москва не змінить свою риторику по цілісності України і не відмовиться від окупації Донбасу і Криму.

"І якщо саме ми повинні надати комусь черговий урок історії - то так тому і бути", - підкреслив Пристайко.

Глава українського МЗС також нагадав Путіну, що він дав зобов'язання в Парижі по Донбасу. За словами Пристайко, Київ негайно почав виконувати свою частину зобов'язань, але не може просунутися далі, так ніхто з тих, хто сидів за столом переговорів, не зробив жодного кроку вперед. Зокрема, Київ чекає від Путіна: обміну полонених "всіх на всіх", припинення вогню на Донбасі, розведення військ ще на трьох ділянках, доступу МКЧХ до українських полонених на окупованих територіях і розширення мандата ОБСЄ.

"Це - справи і це - реальні кроки до миру. А заяви Путіна про "споконвічно російські території" і маніпуляції історією - це гра на емоціях. Ми вміємо відрізняти слова від дій. Від усіх тих, хто сидів за столом переговорів в Нормандії ми чекаємо дій", - підсумував Пристайко.

Нагадаємо, 19 грудня під час великої пресконференції за підсумками року Путін заявив, що все Причорномор'я і східна частина України - це "споконвічно російські території", і тепер РФ з цим розбирається. Крім того, глава Кремля заявив, що "їх там немає" на Донбасі, але визнав, що танки і важку артилерію бойовики ОРДЛО отримують в тому числі від Росії, яка їм симпатизує.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін в ході своєї великої пресконференції несподівано для всіх почав виправдовувати введення радянських військ до Польщі в 1939 році тим, що польський уряд нібито не контролювала свою армію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?