Ми дійшли до межі: у Кабміні виступили з гучною обіцянкою
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми дійшли до межі: у Кабміні виступили з гучною обіцянкою

Джерело:  ua.interfax.com.ua

В Україні у кілька разів планують збільшити кількість тестів на коронавірус COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі українські лікарі проводять 9 тисяч тестів на добу.

"Сьогодні ми дійшли до межі більше 9 тис. тестів на добу. Далі ми будемо рухатися методом пулінгу — об’єднання 4-5 тестів одночасно в одній пробірці, а якщо пробірка показує позитивний результат, тоді ці 5 тестів будуть розглядатися індивідуально. Це дає можливість за потреби в 4-5 разів збільшити тестування, і при теперішньому рівні лабораторного обладнання робити до 40-50 тис. тестів на добу. З тестами у нас зараз проблем немає", - пояснив він.

Шмигаль додав, на тлі збільшення кількості тестів рівень поширення коронавірусу залишається стабільним.

"Ми чекаємо того часу, коли ми пройдемо криву пік і почнемо знижуватися. Тоді буде повноцінний вихід із карантинного режиму. З такою пандемією світ не стикався, тому ми постійно знаходимося в стресовому експерименті", - підкреслив він.

Ймовірні спалахи інфекції будуть локалізовувати у разі виявлення.

Станом на ранок 25 травня в Україні підтвердили вже 21 245 випадків нового коронавірусу. Приріст за добу сягнув 259.

З 22 травня в Україні почали новий етап виходу з карантину. Обмеження особливо суттєво послабили з понеділка, 25 травня — відновив роботу громадський транспорт і метро.

Як повідомив ONLINE.UA, 25 травня український лідер Володимир Зеленський дорікнув главі Кабміну Денису Шмигалю, що лікарні не забезпечені засобами індивідуального захисту. Окрім того, він наголосив, що триматиме подібні закупівлі Міністерства охорони здоров’я на особистому контролі. Про це він повідомив за результатами селекторної наради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?