"Ми допоможемо Україні": влада США повідомила хороші новини
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми допоможемо Україні": влада США повідомила хороші новини

"Ми допоможемо Україні": влада США повідомила хороші новини

Заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент заявив, що після захоплення Росією українських кораблів безпеки у Чорному морі немає, тому Штати контролюватимуть ситуацію в регіоні та співпрацюватимуть з Україною, аби попередити зовнішню агресію та загрози, передає ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.

За його словами, в Україну цьогоріч приїдуть два американські катери. Окрім того, щоб захиститися від зовнішньої агресії, Україна братиме участь у спільних навчаннях, тренінгах. Окрім того, важливою складовою є регулярна присутність у Чорному морі кораблів США.

Два американських військових катери, переданих Україні у вересні в Балтіморі, що в США, прибудуть в розпорядження Військово-морських сил ЗСУ у 2019 році. Також Кент нагадав, що в Балтиморі в вересні минулого року відбулася церемонія передачі Україні двох катерів класу Island.

"Зараз два корабля в Балтиморі. Це вже майно України, але вони ще не готові перетнути океан, щоб працювати в Чорному морі. Але це відбудеться в поточному році. Це дасть Україні нові можливості в патрулюванні Чорного моря", - сказав американський дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 лютого у Чорне море зайшли чотири кораблі зі складу з’єднання другої постійної військово-морської протимінної групи НАТО (SNMCMG2)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?