Ми досі чекаємо - у Зеленського висунули гучні претензії лідерам країн Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми досі чекаємо - у Зеленського висунули гучні претензії лідерам країн Європи

Ми досі чекаємо - у Зеленського висунули гучні претензії лідерам країн Європи
Джерело:  Крим.Реалії

США і Велика Британія проігнорували порушення Росією двох важливих договорів при анексії Криму - Будапештський меморандум і договір про дружбу. Офіційний Київ так і не отримав належної допомоги від Вашингтона і Лондона, але до сих пір її чекає. Віце-прем'єр - міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков нагадав, що до Будапештського меморандуму приєдналися ще Франція і Китай, але і від них ніякої допомоги в цьому питанні Україна не отримала. Такі гучні претензії міністр озвучив в інтерв'ю "Крим.Реаліі", передає ONLINE.UA.

Резніков додав, що представник України в ТКГ, другий президент Леонід Кучма кілька разів піднімав питання порушення Москвою договору про дружбу і деокупацію Криму, але російська сторона, за словами міністра, реагує на це дуже різко - "до того, що встає з-за столу переговорів".

"А другий документ - так званий Будапештський меморандум, в якому в обмін на відмову від ядерного статусу нам обіцяли недоторканність і захист. Росія також порушила його, а від Великої Британії та США ми не отримали очевидної допомоги, до сих пір її чекаємо. Плюс є ще дві країни, які приєдналися до меморандуму, - Франція і Китай", - нагадав Резніков.

Міністр вважає, що зараз Україні потрібно працювати над створенням "площадки", присвяченій поверненню Криму. Він вважає, що переговори можуть проходити не в Мінську, а, наприклад, в Кишиневі або Брюсселі. Резніков пояснив, що мінський процес створювався як платформа для обговорення тільки Донбасу, тому там не можуть піднімати питання повернення півострова.

Важливо відзначити, що Резніков раніше запевняв, що команда Зеленського зараз активно працює над питанням повернення Криму. Він при цьому підкреслював, що Росія не анексувала Крим, а окупувала, так як анексія - це вилучення території за згодою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спікер ВРУ Дмитро Разумков визнав, що Україні не вдасться швидко повернути свої окуповані території. Він підкреслював, що це процес важкий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?