Ми дуже розчаровані - в ЄС присоромили українську владу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми дуже розчаровані - в ЄС присоромили українську владу

Ми дуже розчаровані - в ЄС присоромили українську владу
Джерело:  online.ua

Представники політичної еліти Європейського Союзу зважилися на неочікуване зізнання, заявивши про те, вони були дуже розчаровані відставкою Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора України. Про це повідомила заступниця гендиректора головного директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів про розширення ЄС Катерина Матернова в ході онлайн-дискусії, організованої Німецькою радою з питань зовнішніх відносин. За її словами, у європейських політиків склалися чудові робочі відносини з Рябошапкою, ба більше - вони були вражені його продуктивністю та результативністю його дій, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми всі були дуже розчаровані, коли Руслан Рябошапка був усунений з посади, тому що ми дуже близько з ним працювали і підтримували у реформах. Я вважаю, що його робота із реформування Офісу генерального прокурора була досить вражаюча", - наголосила Матернова.

Окрім того, вона додала, що Євросоюз продовжить співпрацю з нашою країною, зокрема й у сфері реформування прокуратури та правоохоронних органів.

"Ми партнери, але ми критичні партнери, тому разом із допомогою ми також будемо вказувати на сфери, якими ми не дуже задоволені", - підкреслила представниця Єврокомісії.

Варто також зазначити, що Катерина Матернова також розкритикувала стиль правління українського лідера Володимира Зеленського. На її думку, постійні кадрові ротації, до яких так звик президент нашої країни, могли б спрацювати в приватній компанії, однак коли йдеться про величезну державу - це програшний варіант.

Нагадаємо, що 5 березня український парламент висловив недовіру генеральному прокурору Руслану Рябошапці, що мало наслідком його відставку з посади. Згодом Рябошапка поскаржився на те, що президент Володимир Зеленський знищує реформу прокуратури, адже руками свого генпрокурора Ірини Венедіктової повертає на посади старих прокурорів, які не пройшли атестації.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, колишній очільник Офісу президента Андрій Богдан жорстко відповів на звинувачення українського лідера Володимира Зеленського та повідомив, що має цінну інформацію про президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?