Ми готові: Аваков та Хомчак звернулися до бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми готові: Аваков та Хомчак звернулися до бойовиків

Ми готові: Аваков та Хомчак звернулися до бойовиків
Джерело:  online.ua

У Золотому міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак повідомили, що українська сторона готова до розведення сил у Донецьку, якщо проросійські бойовики також звільнять місто. Однак, за їхніми словами, є напрямки, де відведення військ наразі неможливе. Серед них - Мар’їнка та Широкине, передає ONLINE.UA.

"Тут, у Золотому-4, ми отримали свій досвід. У Петрівському зовсім інша місцевість, там поле, і там отримаємо свій досвід. Сім днів тиші в межах ділянки (розведення сил у районі Золотого-4, – ред.) було витримано, без порушень. Лише це стало підставою для того, щоб можна було виконати вимоги цієї рамкової угоди та розводити війська. Відтоді тут не було жодних порушень", – наголосили вони.

За словами Хомчака, наразі бойовики іноді порушують "режим тиші в районі Хутора Вільного, але на ділянці розведення - ні". Аваков зі свого боку висловив сподівання, що наступне розведення сил відбудеться в окупованому Донецьку.

"Я сподіваюся, що мир буде остаточним на всій території країни. Сподіваюся, що під час наступного розведення військ нам звільнять Донецьк, і це розведення закінчиться на кордоні України та Російської Федерації", – сказав Аваков.

У відповідь на такі слова Хомчак сказав: "Ми в Донецьку готові розводити. Вони (бойовики, – ред.) виходять із Донецька, і ми тоді...".

Як повідомляв ONLINE.UA, у штабі ООС напередодні заявили, що бойовики окупаційних угрупувань жорстко гатять по позиціях українських солдатів та постійно їх провокують, особливо - у Приазов’ї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?