Ми готові до інтеграції - Лукашенко розкрив свої плани на Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми готові до інтеграції - Лукашенко розкрив свої плани на Білорусь

Ми готові до інтеграції - Лукашенко розкрив свої плани на Білорусь
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив з новою суперечливою заявою. Після довгих місяців суперечок з Кремлем, ухилянь від тиску та вимог, він все ж таки оголосив — республіка готова до подальшої інтеграції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські медіа.

За його словами, процес потребує покрокового виконання зобов'язань.

"Ми готові продовжувати інтеграцію з Росією, але спочатку треба, щоб реально запрацювали всі інститути та вже створені в рамках Союзної держави проєкти", - пояснив Лукашенко.

Нагадаємо, ще навесні Лукашенко звернувся до президента РФ Володимира Путіна та нагадав, що Білорусь не відмовляється від жодного пункту договору про створення Союзної держави, однак продовжує наполягати на рівних умовах. Окрім того, Лукашенко у своєму стилі висунув жорстку вимогу російському колезі — він хоче, щоб Путін "відмовився від імперських замашок".

Раніше Білорусь та Росія боролися одна з одною з різних питань разом із намірами прискорення інтеграції. Зокрема, Мінськ Лукашенка намагався отримати від Москви дешевші ресурси, хоча країна все одно отримує їх дешевше, ніж російська сторона постачає іншим абонентам.

Лукашенко неодноразово звинувачував Росію у спробах "нагріти руки" на білоруському сусіді, однак, судячи з усього, внутрішня суспільно-політична криза значно ослабила режим — Кремль підтримав його, однак якою ціною.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський диктатор Олександр Лукашенко утримує посаду президента республіки упродовж 26 років. На тлі довготривалої суспільно-політичної кризи, що супроводжується протестами й репресіями, лідер виступив із зізнанням — він допустив, що "пересидів" на цій посаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?