Ми готові - МВФ виступив з довгоочікуваною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми готові - МВФ виступив з довгоочікуваною заявою

Ми готові - МВФ виступив з довгоочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

5 квітня директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва виступила з довгоочікуваною заявою - вона наголосила, що Міжнародний валютний фонд абсолютно готовий задіяти весь свій резервний фонд у розмірі 1 трлн доларів, щоб допомогти державам подолати світову фінансову кризу, яку спровокувала пандемія коронавірус. Вона також зазначила, що ситуація, яка наразі склалася у світі, є унікальною, й тому МВФ тривалий час не розумів, як на неї реагувати. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Фонду.

"По суті, ніколи ще за 75-річну історію нашого фонду так багато країн не потребували екстреного фінансування - до нас вже звернулися 85 країн, причому всі одночасно", - зазначила Крісталіна Георгієва.

За її словами, держави, які розвиваються, страждають найбільше через дефіцит ресурсів для протистояння глобальній кризі. Очільниця МВФ також підкреслила, що під час кризи 2008-2009 років ситуація була кращою.

"Ми ніколи в історії МВФ не бачили, щоб світова економіка зупинилася. Ми в рецесії, вона набагато гірша, ніж глобальна економічна криза ", - додала Георгієва.

Варто звернути увагу на те, що офіційний Київ в переговорах із Міжнародним валютним фондом узгодив рамку доходів і дефіциту оновлюваного держбюджету на 2020 рік і має надію отримати від МВФ в держбюджет для фінансування дефіциту 5 мільярдів доларів.

Що важливо розуміти, аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch прогнозують у поточному році падіння світового ВВП на 1,9%, водночас глибока рецесія є базовим сценарієм. Директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва заявила, про початок світової кризи ще 27 березня.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 2 квітня президент Володимир Зеленський повідомив прекрасні новини — він заявив, що Україна найближчими тижнями підпише меморандум з Міжнародним валютним фондом. За його словами, наша країна розраховує на збільшення програми з МВФ до 8 мільярдів доларів, а спільно від Світового банку, МВФ та ЄБРР Україна може отримати "щонайменше" 10 млрд дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?