Ми готові - опозиція Білорусі прийняла неочікуване рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми готові - опозиція Білорусі прийняла неочікуване рішення

Ми готові - опозиція Білорусі прийняла неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

20 серпня білорусів і міжнародне співтовариство вразила нова заява представника координаційної ради опозиції Білорусі Павла Латушко - він заявив, що опозиція готова до переговорів з Росією, щоб пояснити команді російського президента Володимира Путіна своє бачення ситуації в країні. Він в черговий раз підтвердив, що противники режиму Олександра Лукашенка не налаштовані обмежувати відносини з Росією - за його словами, рада виступає за максимально добрі і глибокі відносини з Москвою. Про це Латушко заявив у четвер на брифінгу журналістам, передає ONLINE.UA.

"Абсолютно. Ми готові викласти свою позицію, ми готові представити в тій чи іншій формі бачення ситуації", - сказав Латушко, відповідаючи на питання, чи готові в опозиції до контактів з російською стороною.

Таким чином Латушко відповів на звинувачення Лукашенко, який назвав створення опозиційної координаційної ради спробою захопити владу і пригрозив жорсткими заходами. Він звинуватив опозицію в планах розірвати зв'язки з Росією і вийти з Союзної держави - в Координаційній раді назвали слова Лукашенка "спробою маніпуляції і обману".

Як відомо, масштабні протести в Білорусі тривають другий тиждень. Жителі країни вимагають скасувати підсумки виборів, на яких, за даними ЦВК, переміг Лукашенко, і результати яких не визнав Євросоюз, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів в перші дні. Вже четвертий день в Білорусі проходить страйк - співробітники провідних підприємств країни відмовляються виходити на роботу, поки режим Лукашенка не виконає вимоги народу.

Нагадаємо, Лукашенко вважає, що за протестною ситуацією в Білорусі стоїть Захід. Тому він раптово перейнявся кількістю навчань НАТО в сусідніх з Білоруссю країнах і доручив перекинути повітряно-десантну бригаду з Вітебська в Гродно - "у зв'язку з напруженою ситуацією на західних кордонах". Крім того, він звернувся до президента Росії Володимиру Путіну з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку.

Сам Лукашенко при цьому не приховує, що чекає військової допомоги від Росії. Виступаючи перед білорусами він публічно погрожував учасникам протесту "реакцією Росії" на нестабільну ситуацію в країні і вимоги про проведення повторних виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Тихановська зважилася на радикальні заходи  - вона оголосила про створення координаційної ради для передачі влади в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?