"Ми готові": США зважилися на важливе рішення щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

"Ми готові": США зважилися на важливе рішення щодо України

"Ми готові": США зважилися на важливе рішення щодо України

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що США готові надавати Україні летальну зброю для самозахисту як в межах ухваленого Конгресом фінансування, так і в рамках прямих закупівель самою Україною, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Американський дипломат вкотре наголосив, що Україна, як і кожна інша країна у світі, має право на самозахист, адже, як відомо, це право записано у статуті ООН.

"З якоїсь причини попередня адміністрація ухвалила рішення не допомагати Україні збільшити її можливості щодо самозахисту, щонайменше в питанні оборонної летальної зброї. Це обмеження було знято. І США готові співпрацювати з Україною, так само, як з іншими країнами у світі, допомагаючи їм задовольнити свої законні потреби щодо захисту", – каже Волкер.

Дипломат нагадав, що Штати виділили Україні відповідне фінансування, що уможливило постачання засобів протитанкової оборони та антиснайперських систем.

"І надалі ми готові постачати зброю, яку потребує Україна для самозахисту і в рамках фінансування, ухваленого Конгресом, і в рамках закупівель зброї самою Україною. Україні життєво необхідно посилити обороноздатність, щоб не допустити подальшу втрату територій, щоб втримати лінію зіткнення та, сподіваємося, створити умови для того, щоб провести мирні переговори", – пояснив Волкер позицію США.

Як повідомляв ONLINE.UA, спецпредставник Держдепу США Курт  Волкер позитивно оцінює можливість прямих переговорів  між новообраним президентом України Володимиром Зеленським та господарем Кремля Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?