Ми готові: Угорщина звернулася з пропозицією до України
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми готові: Угорщина звернулася з пропозицією до України

Ми готові: Угорщина звернулася з пропозицією до України

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто запевняє, що Україна зможе поліпшити вивчення державної мови угорцями Закарпаття без дотримання норм нового освітнього законодавства. З такою гучною заявою політик виступив на пресконференції в Києві, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Варто звернути увагу на те, що закон "Про загальну середню освіту", ухвалений в січні поточного року, передбачає необхідність збільшення обсягів навчання державною мовою в угорських школах – від 0% у першому класі до 40% у дев’ятому та 60% у дванадцятому класі. Сійярто розкритикував таку ініціативу.

"Ми вважаємо, що угорці зможуть вивчити державну мову навіть без того, щоби кількість предметів українською у них підвищувалося. Ми готові фінансово допомогти, щоби викладання української було ефективним", - пояснив він.

За словами політика, Будапешт свідомо не робив заяв щодо ухваленого Україною закону "Про загальну середню освіту", щоби зберегти шанс для домовленості з Києвом, однак Угорщина цим законом незадоволена, через що вніс пропозиції українській стороні.

"Я завжди на боці того, щоби знайти рішення, я завжди на боці позитиву. Та якби ми були задоволені ситуацією, яка склалася, ми не робили би пропозицій на покращення", - пояснив він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна і Угорщина будуть співпрацювати за кількома напрямками військової розвідки. Такої домовленісті досягли начальник ГУР генерал-полковник Василь Бурба і начальник Головного управління військової інформації Угорщини генерал-лейтенант Янош Береш.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?