Ми готові - в Кремлі екстрено звернулися до команди Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові - в Кремлі екстрено звернулися до команди Зеленського

Ми готові - в Кремлі екстрено звернулися до команди Зеленського
Джерело:  online.ua

Команда глави РФ Володимира Путіна після останніх переговорів ТКГ по Донбасу, результати яких знову не влаштували Кремль, виступила з новими погрозами і попередженнями на адресу України. Спікер Кремля Дмитро Пєсков застеріг офіційний Київ від планів вийти з Мінських угод, так як тоді не вдасться уникнути "гарячої фази" конфлікту на Донбасі, натякнувши на те, що бойовики ОРДЛО відразу ж отримають наказ йти в наступ. Прессекретар Путіна при цьому зазначив, що Москва готова до такого сценарію, але якщо це станеться, то переговорної бази по Донбасу більше не залишиться, а нову створити буде надзвичайно складно. З таким екстреним попередженням до команди українського глави Володимира Зеленського спікер Кремля звернувся 12 липня в ефірі програми "Москва. Кремль. Путін" в ефірі російського федерального каналу, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми готові до виходу України з мінських угод. Насильно милим не будеш. Але вихід України з мінського комплексу заходів явно не сподобається ні Берліну, ні Парижу, ні Москві. Якщо Київ піде на цей крок, то переговорний процес втратить переговорну базу, а створити нову базу у вигляді нового документа буде надзвичайно складно. У разі такого розвитку подій навряд чи вдасться уникнути "гарячої фази", - відповів Пєсков на запитання, чи готова Росія до виходу Києва з Мінських угод.

Представник Кремля в черговий раз закликав українську владу сісти за стіл переговорів з бойовиками ОРДЛО, так як у Путіна вважають, що для ухвалення будь-якого альтернативного документа необхідний діалог Києва з представниками так званих "ЛНР" і "ДНР". Пєсков нагадав, що Путін розчарований відсутністю динаміки в процесі врегулювання ситуації на Донбасі і в цьому він, за традицією, звинувачує команду Зеленського.

Нагадаємо, раніше представники Путіна заявили про намір взяти паузу в переговорах в нормандському форматі, поки Україна не внесе зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу і не погодить з бойовиками ОРДЛО ще десятки законів. Офіційний Київ принципово дотримується своєї позиції по Донбасу і не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками, на чому наполягає Москва. Президент України Володимир Зеленський нагадав команді Путіна, що ніхто не може нічого вимагати від України на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського готують Путіну неприємний сюрприз. У команді українського лідера вважають, що Мінські угоди, за які тримається Путін, хоча сам їх і не виконує, не відображають нинішніх реалій і їх потрібно переглянути. З такою пропозицією виступив віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков, який закликав Захід підтримати план України, так як тільки таким способом можна реально змінити ситуацію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?