Ми готові: Зеленський зробив важливу заяву про війну на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові: Зеленський зробив важливу заяву про війну на Донбасі

Ми готові: Зеленський зробив важливу заяву про війну на Донбасі
Джерело:  online.ua

Україна готова до серйозних кроків у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі, щоб якомога швидше окуповані території повернулися під контроль Києва і завершилася війна, в якій щодня гинуть по кілька українських військових. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції, яка проходить сьогодні, 10 жовтня, в Києві, передає ONLINE.UA.

Обговорюючи тему нормандського формату, український лідер заявив, що поспішає з цим самітом, так як Україна щодня втрачає на Донбасі людей. Це президент сказав про загиблих на фронті, посилаючись на дані Генштабу. Що стосується дати зустрічі в нормандському форматі, в якому візьме участь Путін, то Зеленський не впевнений, чи відбудеться вона, так як Москва не приймає жодну з пропозицій.

При цьому президент України підкреслив, що офіційний Київ домагався проведення саміту в нормандському форматі, який не проводився з 2016 року. Зеленський пояснив, що за столом переговорів з Путіним, Меркель і Макрона він хоче подивитися один одному в очі і чітко обговорити, хто що хоче.

"Це наші території, ми хочемо їх повернути. Ми готові, поїхали!", - пояснив офіційну позицію України з питання Донбасу і переговорів в нормандському форматі Зеленський.

Зеленський заявив, що у нього є варіанти дати зустрічі в нормандському форматі, які він обговорив напередодні з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Тепер ці дати будуть обговорені з президентом Франції Еммануелем Макроном, а потім запропоновані російській стороні.

Президент України підкреслив, що Київ уже виконав умову для зустрічі в нормандському форматі. Це він говорив про узгодження формули Штайнмаєра, яка викликала хвилю протестів в країні. Зеленський визнав, що його прес-служба "недокоммуніцировала" і не пояснила народу, що міститься в документі. Але він зробив наголос на тому, що без розведення сил в Золотому і Петровському, що прописано в формулі, нормандського формату не буде.

На питання, з ким воює України, Зеленський коротко і прямо відповів, що з Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський під час прес-марафону порадив жителям окупованих Донецької і Луганської областей, не дивитися російське телебачення, або розмовляти з телевізором як російський комік Сергій Свєтлаков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?