Ми готуємося - у МОЗ терміново застерегли українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми готуємося - у МОЗ терміново застерегли українців

Ми готуємося - у МОЗ терміново застерегли українців
Джерело:  online.ua

Другу хвилю пандемії COVID-19 вважають дуже ймовірною, вона може початися найближчими місяцями. Підготовка до цієї загрози триває також в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова 7 липня.

За його словами, країна встоїть перед новим викликом.

"Рівень забезпеченості нашої країни до другої хвилі епідемії, його навіть не можна порівняти з тим, що в нас було на початку березня. І це стосується не лише лабораторних центрів, або наявності тест систем. Але й готовності наших лікарень та лікарів до таких викликів", - пояснив Степанов.

Міністр зауважив, кожен лабораторний центр має забезпечення тест-системами на цілий місяць — йдеться про ресурси, яких вистачить навіть у разі повної завантаженості.

"Ми готуємося до другої хвилі. Це розумно, коли робляться відповідні висновки – чого нам бракувало, в чому в нас була проблема. І підготуватися так, щоб медична система витримала і вчасно надавала медичну допомогу", – додав посадовець.

Станом на ранок 7 липня від початку епідемії в Україні підтвердили вже 49 607 діагнозів COVID-19. Протягом останніх днів кількість нових випадків знизилася до 500+. Кількість смертей сягнула 1 283, одужали вже 22 193 українці.

У липні окремі регіони повернули жорсткі карантинні обмеження через нові спалахи інфекції. Перші послаблення почалися у середині травня, однак не всі області й міста змогли продовжити вихід з цього режиму влітку.

Як повідомляв ONLINE.UA, більшість українських громадян наразі найбільше хвилює питання, коли ж наша країна нарешті повернеться до нормально життя та стабільного розвитку. Міжнародний валютний фонд з цього приводу доволі часто озвучує різноманітні прогнози — так, нещодавно в МВФ заявили, що наступного року економічна ситуація значно покращиться, проте навіть наприкінці 2021 року рівень ВВП буде приблизно на 6% нижчим, аніж у 2019.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?