"Ми категорично проти": влада РФ виступила зі сканадальною заявою по Азову
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми категорично проти": влада РФ виступила зі сканадальною заявою по Азову

"Ми категорично проти": влада РФ виступила зі сканадальною заявою по Азову
Джерело:  online.ua

Заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін заявив, що домовленість президента РФ Володимира Путіна і канцлерки Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких і французьких фахівців в Азовський регіон неправильно зрозуміли, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

За його словами, Росія дозволила представникам Німеччини та Франції відправити своїх представників до Керченської протоки лише один раз. Про створення моніторингової місії на постійній основі не може бути й мови.

"Ми як жест доброї волі запропонували одноразову поїздку експертів, щоб вони потім доповіли своєму керівництву. Але, на жаль, це було сприйнято як запрошення до більш широкого танцю. Нас такий підхід не влаштовує", – заявив він.

Зазначимо, що влада РФ прекрасно розуміє, що присутність європейських спостерігачів у регіоні змусить її виконувати усі міжнародні зобов'язання та вести менш агресивну політику щодо суден, які йдуть в українські порти. Саме тому, Кремль і виступає проти присутності моніторингової місії біля Керченської протоки.

"Ми категорично проти того, щоб це погоджувалося з багатостороннім форматом моніторингу, та ще й включно з Україною. Тобто фактично роздувати формат до повномасштабної, довгострокової місії",
– наголосив Карасін.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна. Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Чорному морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?