Ми на війні - Франція виступила з резонансною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми на війні - Франція виступила з резонансною заявою

Ми на війні - Франція виступила з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Ситуація з пандемією коронавірусу почала невпинно загострюватися, тому влада Франції вирішила запровадити безпрецедентні заходи для боротьби із COVID-19, які поєднують у собі скасування вже призначених виборів, а також транспортну блокаду. З неочікуваною заявою виступив французький лідер Еммануель Макрон у телевізійному зверненні до народу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Le Monde.

Варто звернути увагу на те, що в ході виступу Макрон постійно підкреслював, що нинішній стан є близьким до воєнного. Фразу "ми на війні" він повторив 5 разів у різних контекстах. Це, за його словами, дозволить мобілізовувати ресурси для суспільного блага.

Окрім того, Еммануель Макрон додав, що таксі та готелі будуть мобілізовані для перевезення та розміщення медиків, які нині "на передовій". Також в окремих регіонах, як-то в Ельзасі, будуть розгорнуті польові госпіталі.

Французький лідер розказав про те, як буде запроваджене рішення про закриття кордонів ЄС для іноземців, анонсоване 16 березня главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. За його словами, дане рішення будуть ухвалювати без стандартної процедури, тож нові правила в’їзду запрацюють вже 17 березня.

"Щоби захистити один одного від поширення вірусу, водночас зберегти нашу медичну систему, ми ухвалили спільне рішення між європейськими лідерами: завтра опівдні кордони Євросоюзу та Шенгенської зони будуть закриті", - підкреслив Макрон.

Також, за його словами, буде суттєво зменшена робота транспорту всередині країни: на 15 наступних днів буде скасовано більшість маршрутів громадського транспорту, окрім критично необхідних. Вуличні зібрання будуть суворо заборонені, порушників штрафуватимуть.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Рада ухвалила закон для запобігання COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?