Ми не будемо цього робити - у Путіна здивували світ неочікуваною обіцянкою
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не будемо цього робити - у Путіна здивували світ неочікуваною обіцянкою

Ми не будемо цього робити - у Путіна здивували світ неочікуваною обіцянкою
Джерело:  online.ua

20 серпня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков виступив з черговою гучною заявою - він пообіцяв міжнародній спільноті, що російська влада не буде втручатися у внутрішні справи Білорусі. За словами представника російського президента Володимира Путіна, проблеми в Білорусі повинні вирішувати самі білоруси за допомогою діалогу, залишаючись у правовому полі. Окрім того, Дмитро Пєсков у своєму стилі висловив стурбованість у зв'язку з тим, що певні сили здійснюють непряме і "навіть пряме втручання" у справи республіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Я не буду конкретизувати ці сили, ці країни...Президенти двох країн перебувають у постійному контакті, вони часто спілкуються один з одним по телефону, обмінюються думками. Поки про більше говорити не доводиться", - сказав Пєсков.

Речник Кремля цинічно зазначив, що діалог із білоруською опозицією з боку РФ або інших країн був би втручанням у справи Білорусі.

"Ми вважаємо, що в першу чергу повинен здійснюватися внутрішньобілоруський діалог, бо якщо закордонні країни, в тому числі і Росія, почнуть вести діалог з опозицією, це і буде втручанням у внутрішні справи", - заявив представник Володимир Путін.

Окрім того, Пєсков додав, що офіційна Москва веде діалог з ЄС щодо Білорусі, але вбачає в позиції Брюсселя "правовий гандикап".

"Ми продовжуємо послідовно доводити позицію до наших співрозмовників про неприпустимість зовнішнього впливу на події в Білорусі", - наголосив речник Кремля.

Також прессекретар російського президента розповів, що за останні дні Путін і Олександр Лукашенко зідзвонювалися чотири рази. Зокрема, 18 серпня президент РФ повідомив білоруському колезі про переговори з лідерами ЄС, оскільки останній з ними говорити відмовляється.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міністерство оборони Польщі зважилося на гучне зізнання  — там заявили, що наразі уважно відстежують переміщення військ у Білорусі та перебувають у постійному контакті з союзниками по НАТО щодо цього питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?