Ми не дозволимо: США звинуватили Росію в провокаціях на тлі пандемії коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не дозволимо: США звинуватили Росію в провокаціях на тлі пандемії коронавіруса

Ми не дозволимо: США звинуватили Росію в провокаціях на тлі пандемії коронавіруса
Джерело:  online.ua

Росія навмисне поширює дезінформацію про коронавірус, чим може звести всі зусилля в боротьбі проти COVID-19 до нулю. Найголовнішим фейком сьогодні є теорія про те, що коронавірус нібито "якимось чином пішов зі збройних сил США". Держсекретар США Майк Помпео закликав американців і весь світ не довіряти інформації з невідомих джерел, а використовувати тільки перевірені дані про коронавірус. Він підкреслив, що США не дозволить Росії вести дезинформаційну кампанію, яка заважає боротьбі з інфекцією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Державного департаменту США.

Помпео уточнив, що представники американської держави вже безпосередньо контактували з владою Росії і вимагали припинити кампанії по дезінформації. Він також уточнив, що крім Москви, фейки про коронавірус поширюють Китай і Іран.

"Ми точно бачили, як вона виходить з таких країн, як Китай, Росія і Іран. Розповсюджувані цими країнами повідомлення дискредитують заходи, які проти пандемії роблять Сполучені Штати", - підкреслив Помпео.

Нагадаємо, США не вперше звинувачують Росії в поширенні фейків про коронавірус. Американські чиновники раніше повідомляли, що тисячі пов'язаних з Росією акаунтів скоординовано поширюють в соціальних мережах неправдиву інформацію про хворобу, яку нібито створили США як біологічну зброю. Крім того, Росія просуває ідею про те, що за спалахом COVID-2019 нібито стоїть уряд США. У Москві не визнають звинувачення.

Нагадаємо, станом на 21 березня в світі захворіли на коронавірус 276665 людини. Число смертей від інфекції зросла до 11419, при цьому 91954 пацієнтів з COVID-19 медикам вдалося вилікувати. В Україні на сьогоднішній день зафіксовано 41 випадок зараження коронавірусною інфекцією - 25 в Чернівецькій області, 3 в Києві, 2 в Житомирській області, 3 в Київській області, 2 в Дніпропетровській області, 1 у Львові, 2 в Івано-Франківській області, 1 в Харківській області, 1 в Донецькій області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Брюссель звинуватив Росію в поширенні фейків про коронавірус. Представник ЄС Пітера Стано уточнював, що дезінформацію про новий коронавірус поза Євросоюзом поширюють завдяки провайдерам на території Росії або з джерел, пов'язаних з Кремлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?