Ми не готові: в НАТО виступили з важливою заявою щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не готові: в НАТО виступили з важливою заявою щодо України

Ми не готові: в НАТО виступили з важливою заявою щодо України
Джерело:  online.ua

Голова представництва України при Альянсі Вадим Пристайко заявив, що НАТО поки не готове запросити Україну до програми для особливих партнерів Enhance Opportunity Program.

Про це він розповів в інтерв’ю "Укрінформ", передає ONLINE.UA.

Пристайко зазначив, що ця програма має об’єднати довкола НАТО клуб найближчих партнерів, які з різних причин не є союзниками, але готові тісно взаємодіяти, часто в технічних питаннях, в ході спільних операцій та навчань.

"Чи готове НАТО зараз запросити Україну до цієї програми? Ні. Черговий трирічний огляд ефективності програми завершився півроку тому. Всі п’ять учасників, а це Австралія, Фінляндія, Грузія, Йорданія та Швеція, "перезапрошені" до участі в його роботі й надалі. Ми беремо участь в переговорах із цього питання. Не думаю, що ця робота буде завершена до саміту", - сказав він.

Пристайко додав, що формально ця програма не є "проривом" чи навіть механізмом євроатлантичної інтеграції. Посол підкреслив, що, хоча Україна із готовністю бере участь в усіх форматах взаємодії, вона має цінувати ту близькість із Альянсом, яка дає Києву статус Особливого партнера.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував ініціативу влади Італії щодо перегляду антиросійських санкцій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?