Ми не хочемо - в Білорусі здивували неоднозначною заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не хочемо - в Білорусі здивували неоднозначною заявою про Україну

Ми не хочемо - в Білорусі здивували неоднозначною заявою про Україну
Джерело:  interfax.com.ua

Один із найвідоміших представників білоруської опозиції та колишній кандидат в президенти Валерій Цепкало виступив з новою гучною заявою - він наголосив, що Білорусь наразі не має можливостей для вступу в ЄС і навіть не повинна цього прагнути. Окрім того, за його словами, опозиція не розглядає реалізацію "українського" сценарію в країні. На його думку, цей ризик не буде виправданий, оскільки Білорусь, в такому разі, може втратити дуже багато людей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що на нинішньому етапі ми не можемо собі цього (вступ в ЄС – ред.) дозволити. Просто виходячи з нашого рівня економічного розвитку", - наголосив Валерій Цепкало.

На його переконання, це б спричинило масовий відхід населення.

"Ми втратимо половину населення Білорусії, якщо поставимо таку мету", – додав політик.

Окрім того, Валерій Цепкало наголосив, що необхідно вибудовувати з зарубіжними сусідами та іншими країнами партнерські відносини.

"Ми просто зобов'язані розглядати і Німеччину, Великобританію, США, Канаду та інші країни як важливий для нас джерело інвестицій і знань", – підкреслив колишній кандидат у президенти. Він переконаний, що потрібно використовувати кожен шанс співпраці.

Політик також додав, що опозиція країни не хоче зміни влади за сценарієм українського "Майдану".

"Якраз український сценарій ми не хочемо реалізовувати. Відбулася революція (в Україні) і ця революція сталася поза рамками електорального циклу", - наголосив  Валерій Цепкало.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Міністерство оборони Польщі вразило гучним зізнанням — там заявили, що наразі уважно відстежують переміщення військ у Білорусі та перебувають у постійному контакті з союзниками по НАТО щодо цього питання. Про це вперше розповів заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевич після того, як 19 серпня чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив своїм військам звернути особливу увагу на пересування військ НАТО на територію Польщі і Литви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?