Ми не хотіли конфліктувати: капітан затриманого СБУ російського танкера озвучив свою версію подій
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не хотіли конфліктувати: капітан затриманого СБУ російського танкера озвучив свою версію подій

Ми не хотіли конфліктувати: капітан затриманого СБУ російського танкера озвучив свою версію подій
Джерело:  online.ua

26 липня члени екіпажу російського танкера Neyma, раніше затриманого співробітниками Служби безпеки та військової прокуратури в порту Ізмаїл Одеської області, приземлилися в московському аеропорту Домодєдово рейсом із Кишинева, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Капітана судна Іллі Дробязко після прибуття в Москву зразу ж озвучив свою версію подій:

"Перед заходом в порт всі формальності були дотримані - ми оформили разовий перехід. В цей же день ми пришвартувалися у судноремонтного заводу в порту Ізмаїл, а на ранок прийшли люди, які представилися працівниками військової прокуратури Одеси і почали проводити слідчі дії".

За словами капітана російського танкера, екіпаж не планував конфліктувати з українськими силовиками, хоча і вважає, що вони не мали права підніматися на борт без представника консульства РФ. Він зазначив, що представники української прокуратури роз'яснили права і обов'язки членів екіпажу з урахуванням українського законодавства при цьому будь-яких конфліктів не виникало, росіянам дозволили зв'язатися з рідними.

Окрім того, капітан наголосив, що не буде давати показання українському суду, оскільки не є свідком у "Керченському справі", а також вважає, що не порушував ні українських, ні російських законів.

Як повідомляв ONLINE.UA,  влада РФ вже почала з’ясовувати обставини затримання Україною російського танкера "NEYMA", який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці, для "прийняття адекватних заходів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?