Ми не отримали - Зеленський висунув претензії окупаційному режиму
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не отримали - Зеленський висунув претензії окупаційному режиму

Ми не отримали - Зеленський висунув претензії окупаційному режиму
Джерело:  online.ua

Українська сторона продовжує працювати над організацією нового обміну бранцями. Президент Володимир Зеленський наголосив, що окупаційний режим досі не надав список відповідних осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ лідера під час робочого візиту до Херсонщини.

За його словами, обмін планується у форматі 100 на 100.

"(Ми) передали списки на обмін... Ще ми не отримали повністю списки з тієї сторони", - пояснив Зеленський.

Українська делегація під час відеопереговорів у форматі Тристоронньої контактної групи звернула увагу на виконанні всіх домовленостей, які були необхідні для проведення нового обміну. Наразі офіційний Київ чекає відповідних кроків від опонента.

Зеленський ще 13 серпня офіційно оголосив про надання українського списку зі 100 імен представникам місії ОБСЄ. З того часу російський агресор не надав власного переліку бранців.

Нагадаємо, активні обміни полоненими почалися між Україною та Росією саме за каденції президента Зеленського. Перший він провів ще у вересні, через лічені місяці після присяги. З того часу дзеркальних визволень відбулося ще кілька.

Окупаційний режим на Донбасі раніше вимагав "процесуально очистити" й зняти всі звинувачення з раніше обміняних осіб. При цьому бойовики чітко дали зрозуміти, що не погодяться видати офіційному Києву в рамках обміну деяких українців, яких тримають в полоні — вони нібито не підлягають обміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, тим самим маріонетки, підпорядковані Кремлю, в черговий раз підтвердили, що не готові проводити обмін полоненими й будуть висувати все нові претензії до України з цього приводу, щоб затягнути переговорний процес і звинуватити в цьому команду Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?