Ми не причетні - в ЄС жорстко відповіли на гучну провокацію
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми не причетні - в ЄС жорстко відповіли на гучну провокацію

Ми не причетні - в ЄС жорстко відповіли на гучну провокацію
Джерело:  online.ua

Група депутатів Європарламенту нещодавно прибула до окупованого Криму — для "спостерігання" за голосуванням, яке у Росії влаштували з приводу поправок у конституцію. Європарламент водночас назвав цей вчинок неофіційним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

З коментаря речника ЄП можна побачити, що структура намагається дистанціюватися від цих людей.

"Якщо такий візит взагалі підтвердиться, то він є виключно приватним. Європейський парламент до цього жодним чином не причетний", - зауважив посадовець.

Він особливо наголосив, такий візит не може бути офіційним від імені Європарламенту, оскільки той визначив територію Криму як незаконно окуповану Росією.

За відомими деталями, у Крим спрямувала делегація євродепутатів від Франції. Їхній "візит" розпочався напередодні, 30 червня.

Це не перший випадок, коли окремі французькі політики роблять "реверанс" у бік російської агресії. Не так давно окупований півострів відвідувала зі своїми поплічниками лідерка ультраправої партії Марін Ле Пен, яка відома своїми неоднозначними заявами на адресу Кремля.

Нагадаємо, Крим залишається під контролем російської влади з лютого-березня 2014 року. Після фактичної окупації військовими підрозділами на півострові влаштували "референдум" з передбачуваним результатом — регіон "приєднали" до країни-агресора за його підсумками.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада не збирається закривати очі й миритися зі свавіллям, який команда російського президента Володимира Путіна влаштовує в окупованому Криму. У МЗС України миттєво відреагували на скандальне рішення євродепутатів відвідати український півострів, де Кремль в порушення всіх міжнародних норм і правил проводить голосування за зміну Конституції РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?