Ми не встигнемо: депутати повідомили українцям невтішну звістку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми не встигнемо: депутати повідомили українцям невтішну звістку

Ми не встигнемо: депутати повідомили українцям невтішну звістку
Джерело:  Укрінформ

Український парламент, цілком ймовірно, не зможе ухвалити в цілому проєкт державного бюджету на 2021 рік у встановлений Бюджетним кодексом термін. З таким невтішним попередженням до українських громадян звернувся очільник Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція партії "Слуга народу"). Варто звернути увагу на те, що 1 грудня - це термін, регламентований Бюджетним кодексом, до якого проєкт закону про держбюджет на наступний рік має бути ухвалений у цілому. Після того, як проєкт проголосували у першому читанні, Міністерство фінансів почало працювати над урахуванням усіх правок та пропозицій нардепів. Друге читання відбудеться лише після отримання проєкту бюджету від уряду. Як стверджує Данило Гетманцев, це станеться не раніше початку грудня. Саме тому, переконаний нардеп, у строки ухвалити проєкт у цілому неможливо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Ми, вочевидь, не вкладемося у встановлений Бюджетним кодексом строк. Це вже очевидно, на жаль. Ми повинні вибачитися перед людьми, що не дотримуємося цього строку... До 1 грудня ми повинні в цілому прийняти (державний бюджет на наступний рік, - ред.). На жаль, ми не зможемо цього зробити, вочевидь, цього року", — наголосив народний обранець.

Данило Гетманцев звернув увагу українців на те, що Верховна Рада тільки на початку грудня отримає проєкт держбюджету від Кабінету Міністрів.

Як уже згадувалося раніше, у вересні український уряд затвердив проєкт закону про держбюджет-2021 і направив його на розгляд ВР. Верховна Рада 5 листопада ухвалила документ у першому читанні. Відповідно до норм Бюджетного кодексу, парламент має до 1 грудня ухвалити цей документ у цілому як закон.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно офіційно стало відомо про те, що Кабмін неочікувано вирішив передати 61,55 млн грн, передбачених у поточному році МОЗ за програмою по удосконаленню молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, Укравтодору для покращення стану доріг загального значення у Львівській області. Команда очільника уряду Дениса Шимгаля нарешті вирішила пояснити своє скандальне рішення. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?