Ми не залишимо його: Україна вимагає від Росії видати ще одного в'язня
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не залишимо його: Україна вимагає від Росії видати ще одного в'язня

Ми не залишимо його: Україна вимагає від Росії видати ще одного в'язня
Джерело:  online.ua

Мін'юст України направить до Росії запит про передачу незаконно утримуваного фігуранта справи кінорежисера  Олега Сенцова, українця Олексія Чирнія.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Facebook заступника міністра юстиції України Сергія Пєтухова.


"Підписав запит до Росії про передачу незаконно засудженого там Олексія Чирнія відповідно до поданої ним заяви", - написав Пєтухов.


Він зазначив, що Чирнія затримали в Криму в 2014 році за звинуваченням у створенні "терористичної групи Сенцова-Кольченко. "За версією російських слідчих, "терористична" діяльність хлопців складалася з планів повалити пам'ятник Леніну... якраз вчора Леніна повалили в Судаку, тому що ніхто не зможе зупинити людей, які борються проти радянської пропаганди", - підкреслив заступник міністра.


За словами чиновника, за два роки утримання політв'язня переводили в Магадан, Лефортово, Ростовську область. "Не завжди було відомо де він саме, до нього довго не допускали нашого консула. Ми не залишимо його, поки він не повернеться в Україну", - написав Сергій Пєтухов.


Нагадаємо, після затримання до Чирнія протягом дев'яти місяців не пускали українського консула. Коли зустріч відбулася, утримуваний розповів, що до нього застосовували тортури, в результаті чого він обмовив себе і інших учасників слідства.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Мін'юст РФ відмовив в передачі Україні утримуваних Олега Сенцова і Олександра Кольченко, в зв'язку з чим  міністр юстиції України Павло Петренко пригрозив ініціювати розширення списку економічних санкцій проти РФ.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?