"Ми не зможемо його зупинити": Меркель повідомила українцям невтішну новину
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми не зможемо його зупинити": Меркель повідомила українцям невтішну новину

"Ми не зможемо його зупинити": Меркель повідомила українцям невтішну новину
Джерело:  online.ua

Канцлерка ФРН Ангела Меркель заявила, що Європейська комісія більше не в змозі зупинити суперечливий газопровід "Північний потік-2", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

"Проект практично схвалений", - сказала Меркель у середу ввечері в Равенсбурзі - "Нова газова директива надає Єврокомісії більше можливостей для оскарження. Але вона не стане на заваді".

Вона також наголосила, що"ключовим моментом" при будівництві газопроводу є українське питання.

"Україна повинна залишатися транзитною країною, незважаючи на "Північний потік", - додала канцлерка.

Окрім того, політикиня пообіцяла, що обговорить це питання з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Те, що проти "Північного потоку - 2" виступає основний кандидат на пост глави Єврокомісії від Європейської народної партії (ЄНП) Манфред Вебер, Меркель пояснила його повагою до позиції східноєвропейських країн, які мають побоювання у зв'язку з проектом.

Варто зазначити, що наступниця канцлерки ФРН Ангели Меркель, голова Християнсько-демократичного Союзу (ХДС) Аннегрет Крамп-Карренбауер, вкотре підтримала будівництво газопроводу "Північний потік-2" та висловила невдоволення можливою реакцією США у вигляді санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Сенаті США підготували законопроект щодо санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2".  Ініціативу проявили сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз та сенатор-демократ від Нью-Гемпшира Джинн Шейхін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?