Ми попереджали: Росія опинилася в епіцентрі нового міжнародного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми попереджали: Росія опинилася в епіцентрі нового міжнародного скандалу

Ми попереджали: Росія опинилася в епіцентрі нового міжнародного скандалу
Джерело:  online.ua

Представники америкаснької влади озвучили команді очільника Кремля Володимира Путін нові гучні звинувачення - вони офіційно заявили про те, що росіяни використовують три англомовних сайти для поширення дезінформації про пандемію коронавірусу, з метою використання кризи, яку люди лідера США Дональда Трампа намагаються стримати напередодні президентських виборів у листопаді. За словами американських чиновників, два громадянина Росії, які займають керівні посади в військовій розвідувальній службі РФ, відомій як ГРУ, були ідентифіковані як відповідальні за дезінформаційні зусилля, спрямовані на охоплення американської і західної аудиторії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на AP.

Варто звернути увагу на те, що предстаники США і раніше попереджали про поширення дезінформації з боку РФ. 28 липня вони пішли далі, назвавши конкретне інформаційне агентство, зареєстроване в РФ, InfoRos, яке керує кількома вебсайтами - InfoRos.ru, Infobrics.org і OneWorld.press і яке використовувало коронавірус для просування антизахідних цілей і поширення ганебних фейків.

За словами офіційного Вашангтона, ці сайти просувають свої наративи у складній, але підступній спробі, яку вони уподібнюють відмиванню грошей, де історії написані гарною англійською мовою і циклічно передаються через інші джерела новин, щоб приховати своє походження і підвищити легітимність інформації.

"Ця інформація раніше була засекречена, але, за їхніми словами, рівень секретності знизили для більш вільного обговорення цієї теми. Чиновники стверджують, що обговорення покликане підняти тривогу з приводу конкретних сайтів і викрити те, що, за їхніми словами, є чітким зв'язком між сайтами і російською розвідкою. Між кінцем травня і початком липня, сказав один із чиновників, означені сайти опублікували близько 150 статей про боротьбу з пандемією, включаючи матеріали, спрямовані або на підтримку Росії, або на очорнення США", - йдеться в повідомленні.

Американські посадовці розцінили російську дезінформацію як частину постійних і наполегливих зусиль з просування помилкових наративів і створення плутанини.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Росії відповіли, чи зможе Володимир Путін напасти на Україну восени 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?