Ми повинні бути готові - Зеленський попередив про неменучу небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми повинні бути готові - Зеленський попередив про неменучу небезпеку

Ми повинні бути готові - Зеленський попередив про неменучу небезпеку
Джерело:  online.ua

У суботу, 23 травня, український глава Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабміну і Міністерства охорони здоров'я. Він попередив, що потрібно готуватися до другої хвилі пандемії коронавіруса. Президент доручив чиновникам спростити складну бюррократію в країні, щоб була можливість швидше здійснювати закупівлі масок, дезінфекторів та медичного обладнання, важливого для порятунку життів українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"У світі очікують другу хвилю коронавіруса. Ми порівняно добре пройшли першу, хоча, на жаль, втратили більше 600 життів. Повинні бути готові з усіма процедурами і надалі", - підкреслив Володимир Зеленський.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відзвітував Зеленському, що в Україну були доставлені літаком понад 100 тисяч респіраторів завдяки допомозі одній з національних компаній, також налагоджено співпрацю зі Світовим банком щодо закупівлі всього необхідного, а з наступного тижня будуть укладатися контракти по майбутнім закупівлям.

"Лікарні, медики, аптеки - скрізь повинні бути маски, дезінфектори, обладнання. Закупівлі йдуть дуже довго. Треба шукати виходи, щоб скоротити цей процес, щоб в подальшому міністерство купувало все швидше. Яка у нас складна бюрократія, ми знаємо. Знайдіть шляхи спростити її. Кожна затримка може коштувати нам життів", - відповів главі МОЗ президент.

При цьому на нараді було піднято питання надання можливості українським виробникам масок і інших засобів захисту експортувати свою продукцію за умови, що її неможливо продати в Україні, але вона відповідає вимогам інших держав. Зеленський підтримав ініціативу чиновників - вже наступного тижня Кабмін підготує відповідні рішення, щоб українські виробники індивідуальних засобів захисту змогли продавати свою продукцію іншим країнам.

Також міністри доповіли Зеленського, що шість областей України не готові до пом'якшення карантину через високу захворюваність на. Це Чернівецька, Рівненська, Львівська, Київська області, а також Закарпаття та Волинь.

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні зафіксовано 20580 випадків захворювання на коронавірус. В останні дні динаміка приросту хворих коливається в межах 400-500 нових випадків. При цьому майже 7 тисяч українців вже змогли вилікуватися від коронавіруса, 605 осіб померли від ускладнень, викликаних інфекцією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся з невідкладною вимогою до Кабміну  з приводу податкової реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?