Ми повинні: Червоний Хрест відправить місію у Нові Санжари
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми повинні: Червоний Хрест відправить місію у Нові Санжари

Ми повинні: Червоний Хрест відправить місію у Нові Санжари
Джерело:  24 канал

Організація Червоного Хреста України відправить на Полтавщину спеціальну місію через протистояння напередодні, 20 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За даними організації, волонтери працюватимуть з місцевим населенням Нових Санжар, куда привезли евакуйованих з Китаю громадян. Вони поширюватимуть правдиву інформацію про шляхи зараження вірусами.

Наразі у Червоному Хресті не бачать приводів для паніки, однак населенню може знадобитися психологічна підтримка.

"Я думаю, що жодної загрози немає. Наша місія зараз – заспокоїти населення, провести психосоціальну підтримку і з'ясувати потреби, можливо, потрібна підтримка міжнародної організації. Ми повинні вивести людей із стресу і пояснити їм, що робити далі", - пояснила речниця організації.

Червоний Хрест підтвердив, в Україні немає жодного випадку нового китайськогокоронавірусу.

Нагадаємо, новосанжарці спробували блокувати проїзд автобусів з евакуйованими українцями. Останні повинні були розмістити у медцентрі Нацгвардії. Для розблокування шляху залучили правоохоронців та силовиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському Кабміні, представники якого були присутні на зіткненнях у Нових Санжарах, назвали ці події елементом інформаціїної війни та провокацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?