Ми повинні це зробити: у Меркель озвучили новий план по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми повинні це зробити: у Меркель озвучили новий план по Донбасу

Ми повинні це зробити: у Меркель озвучили новий план по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда канцлерки ФРН Ангели Меркель, яка нещодавно пішла на карантин, не втомлюється уважно слідкувати за ситуацію в Україні та на Донбасі. Так, очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас звернувся до офіційного Києва та заявив, що на тлі пандемії коронавірусу конче необхідно докласти зусиль для запобігання гуманітарної кризи на Сході України. Свою пропозицію він озвучив в ході онлайн-брифінгу в Берліні після "віртуальної зустрічі" з главою МЗС України Дмитром Кулебою, передає ONLINE.UA.

"Коронавірус не знає жодних кордонів. Ані справжніх, ані вигаданих. Сьогодні ми повинні запобігти гуманітарній кризі на Сході України, щоб вона не погіршилася ще більше. Йдеться про постачання необхідного для підтримання життєдіяльності і охорони здоров’я людей. Особливо це стосується старших людей, які залишаються там у сірій зоні", - наголосив німецький дипломат.

За словами Гайко Мааса, на тлі пандемії коронавірусу зросла необхідність швидкого розв’язання конфлікту на Сході України.

"Ця криза повинна всіх нас розбудити для пошуку швидшого розв’язання конфлікту. Саме зараз нам потрібен прогрес у виконанні рішень нормандського саміту в Парижі і мінських домовленостей. Це стосується розведення військ, більшої кількості пунктів перетину лінії розмежування, підтримки цивільного населення і дотримання припинення вогню", - підкреслив глава МЗС ФРН.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російський політичний експерт наголосив, що команда глави Кремля Володимира Путіна поки не має ні політичного, ні економічного інтересу до завершення війни на Донбасі. Він також назвав головну мету президента РФ в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?