Ми повстанемо проти: Ердоган оголосив жорсткі вимоги НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми повстанемо проти: Ердоган оголосив жорсткі вимоги НАТО

Ми повстанемо проти: Ердоган оголосив жорсткі вимоги НАТО
Джерело:  online.ua

Турецький президент Реджеп Ердоган стверджує, що НАТО повинно визнати курдські загони у Сирії терористами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За його словами, Туреччина блокуватиме узгодження країнами-союзницями плану оборони Балтії та Польщі з боку іноземного агресора. Це відбуватиметься до того, як Альянс піде на зустріч Анкарі.

"Із задоволенням, ми можемо обговорити усі проблеми разом. Але якщо наші друзі з НАТО не визнають терористичними організації, які ми визнаємо терористичними... ми повстанемо проти будь-яких кроків, які будуть узгоджуватися тут", - пояснив Ердоган.

Нагадаємо, це не перша суперечка між Туреччиною та цілим блоком. Анкара узгодила придбання російських систем протиповітряної оборони, що обурило США та інші країни. Вони назвали неприпустимою закупівлю зброї у Кремля, якому Альянс опонує.

Окрім того, на відносини погано вплинула військова операція Туреччини на півночі Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці президент Реджеп Ердоган публічно розкритикував французького колегу Еммануеля Макрона через його заяву про "смерть мозку" НАТО. Турецький лідер зазначив, що той сам переніс подібний стан, бо іншими словами не можна пояснити його твердження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?