Ми продовжимо протистояти - путінському Кремлю зробили важливе попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми продовжимо протистояти - путінському Кремлю зробили важливе попередження

Ми продовжимо протистояти - путінському Кремлю зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Російські спецслужби активізувалися під час пандемії коронавірусу COVID-19, стверджують в уряді Великої Британії. Офіційний Лондон звинуватив Кремль у спробах здобути дані про вакцину проти інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра закордонних справ королівства Домініка Рааба.

За його словами, такі дії з боку Москви неприпустимі. Дипломат посилався на доповідь національного центру кібербезпеки Великої Британії.

"Абсолютно неприпустимо, що російські спецслужби обирають своєю мішенню тих, хто працює в ім'я перемоги над пандемією коронавірусу. Великобританія продовжить протистояти тим, хто здійснює подібні кібератаки, і працювати з нашими союзниками, щоб притягнути до відповідальності причетних до скоєння злочину", - зауважив міністр.

У згаданій доповіді говориться, що пов'язані з кремлівськими пресслужбами хакери намагаються викрасти дані про вакцини, які розробляють у світі на тлі пандемії. Водночас Москва заперечує усім звинуваченням з боку інших країн.

Також Рааб під час виступу у четвер, 16 липня, звинуватив Росію у втручанні у загальні вибори у країні 2019 року. Кремль отримав доступ до конфіденційних документи щодо угоди про вільну торгівлю, яку планували Лондон та Вашингтон. Цей документ поширили в інтернеті через платформу Reddit.

"Майже напевно російські структури намагалися втрутитися у загальні вибори 2019 року через поширення в мережі незаконно придбаних урядових документів", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 липня 2020 виповнюється шість років від дня катастрофи Boeing-777 над Донбасом. Євросоюз наполягає на тому, щоб Росія визнала свою відповідальність за катастрофу МН17 та почала повністю співпрацювати зі слідством, щоб встановити всіх винних в загибелі людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?