Ми разом зупинимо: у США зробили жорстку заяву про Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми разом зупинимо: у США зробили жорстку заяву про Північний потік-2

Ми разом зупинимо: у США зробили жорстку заяву про Північний потік-2

Сенатор США від Республіканської партії Тед Круз виступив з жорсткою заявою щодо російського газогону "Північний потік-2". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

На його думку, американські санкції можуть на один рік затримати введення трубопроводу у дію. Посадовець звернувся до Сенату із закликом про розгляд проєкту "Закон про захист енергетичної безпеки Європи".

"Як ви знаєте, комітет схвалив моє законодавство щодо "Північного потоку-2". Я сподіваюся, що Сенат ухвалить його, і Палата також. Поточні прогнози кажуть, що трубопровід буде завершений до січня. Це означає, що у нас може бути два місяці, щоб зробити це. І якщо ми не зможемо це зробити, ми значно зміцнимо руки Путіна за рахунок решти вільного світу", - пояснив Круз.

Він зазначив, що проєкт Кремля можна зупинити зовсім. Для цього необхідно ввести санкції проти компаній-учасниць будівництва. Процес зупиниться, бо РФ не має технологій для створення труби на морському дні.

Гірший сценарій - відтермінування завершення "Потоку" на рік, а найкращий - його повна зупинка.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському МЗС проінформували про готовність ухвалити компромісне рішення з Москвою щодо "Північного потоку-2" та транзиту до країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?