Ми рішуче проти - Захід спільно виступив проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми рішуче проти - Захід спільно виступив проти Росії

Ми рішуче проти - Захід спільно виступив проти Росії
Джерело:  online.ua

Російський уряд протягом останніх років регулярно звинувачують у спробах викривити світову історію на свою користь. Цього разу зі спільною заявою проти такої політики виступили країни Балтії та Сполучені Штати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ERR.

Виступ пов'язаний до 80-річного ювілею з моменту ухвалення декларації Уеллеса. Цей документ — офіційне засудження окупації та анексії балтійських країн з боку Радянського Союзу.

Американські міністри нагадали про союзницькі відносини з Литвою, Естонією, Латвією.

"Ми рішуче виступаємо проти будь-якої спроби Росії переписати історію з метою виправдання окупації та анексії країн Балтії Радянським Союзом в 1940 році. Декларація Уеллеса показує, що вже в 1940 році вільний світ бачив дії Радянського Союзу такими, якими вони були: незаконним актом насильницької анексії", - наголосили учасники звернення.

Вони відзначили єдність та міць НАТО, яка забезпечує мир і стабільність.

"Прихильність Естонії, Латвії та Литви трансатлантичному альянсу залишається незаперечною. Країни Балтії цінують внесок Сполучених Штатів в європейську оборону, зокрема, шляхом регулярного розгортання сил в країнах Балтії, що вкрай важливо для стримування будь-якого потенційного противника", - говориться у заяві.

Лідери балтійських країн виступили з різким засудженням політики радянського тоталітаризму. Представники американського уряду також наголосили на необхідності боротьби проти систематичного невизнання окупації.

Як повідомляв ONLINE.UA, Литва на одному з червневих самітів ЄС виступила з ініціативою про розгляд "спроб Росії переписати історію". За словами президента країни Гітанаса Науседи, у Кремлі ретельно приховують історичні факти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?