Ми стурбовані: МОК пояснив, що буде з Олімпіадою в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ми стурбовані: МОК пояснив, що буде з Олімпіадою в Токіо

Ми стурбовані: МОК пояснив, що буде з Олімпіадою в Токіо
Джерело:  online.ua

Очільник Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах оголосив, що вони не розглядають можливість перенесення Олімпійських ігор 2020 року через пандемію нового коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

За його словами, таке питання — не на порядку денному. У разі необхідності його можна ухвалити оперативно — до проведення заходів у Токіо ще є час.

"Нас заторкнула ця криза, як і всіх інших, ми стурбовані цим. Скасування Олімпіади в Токіо не стоїть на порядку денному. Ми прагнемо успішно провести Ігри. Разом з тим, не знаємо, якою буде ситуація. Звичайно, розглядаємо різні сценарії, але різниця від багатьох інших професійних ліг у тому, що ми маємо чотири з половиною місяці... Ніхто сьогодні не може сказати вам, що станеться завтра, що буде за місяць", - пояснив президент МОК.

Нагадаємо, проведення Олімпіади в Японії передбачається з 24 липня до 9 серпня.

У світі скасували чи перенесли безліч масштабних спортивних заходів. УЄФА погодився на відтермінування матчів Єро-2020 на 2021 рік, а також переніс Лігу чемпіонів та Лігу Європи. У США подібне рішення ухвалили стосовно матчів НБА.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олімпійські ігри 2020 року в Токіо можуть перенести на один чи два роки через поширення китайського коронавірусу COVID-19. За словами представника Міжнародного олімпійського комітету Хараюкі Такахаші, це рішення — оптимальне у контексті фінансових витрат організаторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?