Ми це зробимо: Трамп та Макрон готові зупинити Путіна заради України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми це зробимо: Трамп та Макрон готові зупинити Путіна заради України

Ми це зробимо: Трамп та Макрон готові зупинити Путіна заради України
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон не полишає ідею зупинити війну на Сході України та намагається зробити для цього все можливе навіть на тлі загострення пандемії коронавірусу. Так, 15 квітня політик поділився чудовою новиною - він наголосив, що троє з п'яти постійних членів Ради Безпеки ООН згодні підтримати заклик ООН до глобального припинення вогню, щоб світ міг зосередитися на боротьбі з COVID-19. Наразі Макрон та його колеги, президент США Дональд Трамп та британський лідер Борис Джонсон, рішуче налаштовані вмовити очільника Кремля Володимира Путіна зупинити бойові дії на Донбасі. Міжнародні лідери переконані, що зможуть домовитися з офіційною Москвою. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Я думаю, що президент Путін погодиться, і в той день, коли він скаже, що ми це зробимо, ми зможемо провести цю відеоконференцію і передати цей заклик урочисто, переконливо і ефективно", - заявив Еммануель Макрон.

Окрім того, він наголосив, що китайський лідер Сі Цзіньпін, глава Білого дому Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтвердили, що вони підтримають це прохання. Також Макрон зазначив, що вже говорив про припинення вогню на Донбасі з Володимиром Путіним ще на початку цієї ініціативи, яка прозвучала в кінці березня. Після цього він з Путіним не розмовляв, але заявив, що зробить це "в найближчі кілька годин" (15 квітня – ред.).

Варто звернути увагу на те, що ще 23 березня генсек ООН Антоніо Гутерріш закликав до світового перемир'я, наголосивши що в охоплених війною країнах системи охорони здоров'я занепали, а невелика кількість медичних працівників, які залишилися, часто ставали мішенню в бойових діях.

11 квітня глава держави Володимир Зеленський заявив, що розведення сил і засобів на Донбасі допомогло зменшити обстріли. За його словами, Україна готова узгоджувати нові ділянки розведення, щоб на землі Донбасу нарешті був встановлений мир.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше директор Інституту світової політики Євген Магда ділився своїм прогнозом щодо  планів Путіна по Донбасу на тлі пандемії коронавіруса. Він переконаний, що Кремль припинить фінансування бойовиків ОРДЛО в останню чергу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?