Ми цього не робили: Константинополь виступив з важливою заявою щодо Української церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми цього не робили: Константинополь виступив з важливою заявою щодо Української церкви

Ми цього не робили: Константинополь виступив з важливою заявою щодо Української церкви
Джерело:  online.ua

Константинопольський патріархат стверджує, що ніколи не передавав Київську митрополію, на основі якої виникла Українська церква, в канонічну територію Московського патріархату.

Це вказано у документі, опублікованому патріархатом, передає ONLINE.UA з посиланням на "Эхо Москвы".

Так, зазначається, що право хіротонії (поставлення в священнослужителі) було надано Москві "з фінансових причин", "з необхідності" і "носило тимчасовий характер".

Вселенський патріарх наголосив, що має право і обов'язок виявляти материнську турботу про церкву України в кожному випадку, коли вважатиме за необхідне.

 Видання передає, що Константинополь оприлюднив 29-сторінковий документ, який готувався за підтримки освітнього фонду банку National Bank of Greece.

Нагадаємо, нещодавно патріарх Київський заявив, що до автокефальної церкви в Україні приєднаються приблизно дві третини парафій нинішньої УПЦ Московського патріархату. У РПЦ протестують проти цього і погрожують масовими протестами.

Як повідомляв ONLINE.UA, Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет вважає, що загрози і протест Московського патріархату проти автокефалії української церкви є черговим приводом для російського глави Володимира Путіна  втрутитися у внутрішні справи України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?