Ми уникнули цього - МОЗ здивувало українців неочікуваною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми уникнули цього - МОЗ здивувало українців неочікуваною новиною

Ми уникнули цього - МОЗ здивувало українців неочікуваною новиною

Головний санітарний лікар та заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко поділився з українськими громадянами несподіваною звісткою - він зазначив, що наша країна обійшла пік зараження коронавірусом завдяки запровадженим карантинним обмеженням. Він також звернув увагу на те, що різкого стрибка заражень COVID-19 вдалося уникнути, і наразі Україна вже перебуває на плато, яке, тим не менш, може бути довшим, ніж в країнах, де був зареєстрований пік пандемії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

"Карантин допоміг нам уникнути серйозного пікового стрибка епідемії, ми вже знаходимося на плато, розтягуючи його в часі, тому воно може бути значно довшим, ніж в країнах ЄС. У них був стрибок, плато і пішло на зниження. У нас не було стрибка, почалося плато, і воно може бути тривалим", - наголосив Віктор Ляшко.

Окрім того, він зазначив, що, незважаючи на триваюче зростання випадків інфікування, існує нестійка тенденція до зниження захворюваності вірусом.

"Стрімкого поширення вірусу не відбулося, фіксуємо зростання числа нових випадків, з урахуванням тих, хто одужав і помер, і він не перевищує 10%. Щодня у нас стабільні показники і коливання в рамках 5% приросту. Це ще не стійка тенденція до зниження. плато може бути тривалим, але ми потихеньку будемо відпускати карантинні заходи, щоб запрацювала економіка", - підсумовує Віктор Ляшко.

Що важливо розуміти, декілька днів тому глава МОЗ Максим Степанов зауважив, що Україна має шанс уникнути піку поширення коронавірусної інфекції, якщо люди будуть дотримуватися карантинних обмежень.

"Дуже важливо розуміти, що пік - це той стан, коли медична система не в змозі надавати медичну допомогу всім, кому вона потрібна. На неї починається таке навантаження, що вона просто не може приймати пацієнтів. І якщо ми будемо дотримуватися всіх карантинних заходів, то я впевнений, що пік малоймовірний", - заявив 28 квітня Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 квітня на щоденній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу глава держави Володимир Зеленський озвучив нове важливе завдання для МОЗ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?