Ми в небезпеці: "Вікіпедія" призупинила роботу чотирма мовами
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми в небезпеці: "Вікіпедія" призупинила роботу чотирма мовами

Ми в небезпеці: "Вікіпедія" призупинила роботу чотирма мовами
Джерело:  online.ua

Відкрита інтернет-енциклопедія "Вікіпедія" в знак протесту призупинила роботу чотирма європейськими мовами.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.com.

Адміністрація "Вікіпедії" заявила, що намагається привернути увагу європейців до наміченого на 5 липня голосування щодо директиви про авторське право в інтернеті. Після цього користувачам стали недоступними італійська, іспанська, латиська і польська версії порталу.

"Замість того, щоб оновити закони про авторські права в Європі та сприяти участі всіх громадян в інформаційному суспільстві, директива передбачає зворотне - ставить під загрозу свободу спілкування онлайн, і обмежує доступ до інтернету, створюючи нові перешкоди і фільтри", - сказано в заяві. 

Окрім того, протестуючі вважають, що прийняття закону в його нинішній формі може істотно ускладнити обмін новинами в соціальних мережах або доступ до них через пошукові системи.

"Ми всі в небезпеці. Під загрозою опиниться також сама "Вікіпедія", - заявили представники порталу.

Скільки буде тривати ця своєрідна акція протесту - не вказано.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у мережі з’явилося повідомлення про знахідку прихованого темного режиму інтерфейсу відео сервісу YouTube.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?