Ми вимагаємо - США та Британія закликають Україну поквапитися
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми вимагаємо - США та Британія закликають Україну поквапитися

Ми вимагаємо - США та Британія закликають Україну поквапитися
Джерело:  online.ua

31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив кислоту на українську активістку Катерину Гандзюк. Вона потрапила до реанімації з сильними опіками, а за три місяці померла у лікарні після багатьох операцій - ця трагічна подія шокувала не тільки українських громадян, а й усю міжнародну спільноту, яка не втомлюється слідкувати за діями офіційного Києва, який досі не може покарати винних. Так, 31 липня 2020 року посольство США і і посол Великої Британії в Україні у другу річницю нападу на активістку Катерину Гандзюк випустили із заявами про вимогу правосуддя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на їхні офіційні повідомлення в соціальних мережах.

"Сьогодні виповнюється два роки від нападу, що призвів до трагічної смерті громадської активістки Катерини Гандзюк, яка відважно боролася з корупцією заради демократичної України. Ми солідарні з народом України у вимозі правосуддя для Гандзюк та її близьких", - наголошує влада США у своїй новій заяві у Twitter.

 У свою чергу пані посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс нагадала українській владі, що родина та друзі Гандзюк все ще чекають на справедливість у її справі, та попросила команду глави держави Володимира Зеленського поквапитися.

"Останні події у цій справі є позитивними, і я сподіваюся означають, що незабаром правосуддя візьме гору", - написала вона у своєму Twitter.

Варто нагадати про те, що 27 квітня Служба безпеки України повідомила, що завершила досудове розслідування у справі про вбивство Гандзюк і що кінцевий замовник – Мангер. 28 липня Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської облради Владислава Мангера за фактом замовлення та організації нападу на Катерину Гандзюк.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ще в травні український лідер Володимир Зеленський офіційно заявив що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк, однак відповідальність за неї несе очільник МВС Арсен Аваков і він повинен з цим обов’язково розібратися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?