Ми вимагаємо - США зробили останнє попередження команді Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вимагаємо - США зробили останнє попередження команді Зеленського

Ми вимагаємо - США зробили останнє попередження команді Зеленського
Джерело:  online.ua

Американська влада продовжує уважно слідкувати за усіма діями комнади українського лідера Володимира Зеленського - так, у четверту річницю вбивства відомого журналіста Павла Шеремета посольство США в Україні приєдналось до вимог неупередженого розслідування і правосуддя для виконавців та замовників злочину. Це зазначається в оприлюдненій 20 липня заяві американських дипломатів, яку вони розмістили у Twitter, передає ONLINE.UA.

"У четверту річницю вбивства Павла Шеремета ми долучаємось до українців, які продовжують вимагати ретельного, неупередженого та достовірного розслідування, яке забезпечить правосуддя для тих, хто замовив і здійснив це вбивство... Ми шануємо роль Шеремета та інших незалежних українських журналістів у відважному повідомленні правди та сприянні відкритому обміну інформацією та ідеями. Робота незалежних журналістів є критично важливою для успіху демократії", - йдеться в повідомленні.

Варто нагадати про те, що один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль. 12 грудня 2019 року працівники поліції повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. Що важливо розуміти, усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка переконує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно глава держави Володимир Зеленський звернув увагу українців на те, що справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство активістки Катерини Гандзюк, однак відповідальність за неї несе очільник МВС Арсен Аваков і він повинен з цим обов’язково розібратися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?