Ми вимагаємо - у Путіна висунули новий ультиматум Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вимагаємо - у Путіна висунули новий ультиматум Україні

Ми вимагаємо - у Путіна висунули новий ультиматум Україні
Джерело:  online.ua

Уже декілька днів не вщухає скандал навколо нової постанови Верховної Ради України від 15 липня про місцеві вибори. Представники команди очільника Кремля Володимира Путіна продовжують скаржитися на те, що ця постанова українського парламенту "суперечить" мінським домовленостям. 22 липня її розкритикував представник РФ у ТКГ Борис Гризлов. 24 липня з окремим коментарем виступила скандальна представниця МЗС РФ Марія Захарова - вона цинічно зазначила, що останнє рішення України Москва розцінює як вихід Києва з мінських угод. Окрім того, російська дипломатка почала вимагати від України пояснень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА. Новости".

Москва не розуміє, що означає постанова Ради про місцеві вибори. А також і позиція президента Зеленського, з цим пов'язана. Все це можна розцінити як вихід України з мінських угод по Донбасу. Росію як співпосредника мінського процесу ця ситуація, природно, не може не турбувати", - поскаржилася Марія Захарова.

Варто звернути увагу на те, що Росія тільки так себе й називає – посередником. Хоча фактично вона є стороною конфлікту на Донбасі, агресором, а посередники в мінському процесі насправді є Німеччина та Франція.

"Ми вимагаємо від української сторони чітких роз'яснень щодо цього питання", – заявила російська дипломатка.

Окрім того, вона у своєму стилі попросила німецьких та французьких партнерів по переговорах у нормандському форматі "дати принципову оцінку ситуації".

Про нові вимоги, які висуває команда Путіна, раніше також розповідав український журналіст Денис Казанський.

"Російські представники від ОРДЛО знову влаштували істерику — цього разу через постанову Верховної Ради 3809 "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році". У цій постанові російських представників обурила фраза про те, що вибори на окупованих територіях можуть проводитися тільки після "виведення всіх незаконних збройних формувань, керованих, контрольованих і фінансованих Російською Федерацією, російських окупаційних військ, їх військової техніки з території України", - пояснив журналіст.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про нову угоду, яку планує підписати Володимир Зеленський з Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?