Ми вимагаємо - Україна жорстко поставила команду Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вимагаємо - Україна жорстко поставила команду Путіна на місце

Ми вимагаємо - Україна жорстко поставила команду Путіна на місце
Джерело:  online.ua

В акваторії Севастопольської бухти 26 липня відбувся парад з нагоди Дня військово-морського флоту Росії. Зазначається, що після того, як парад закінчився, на площі Нахімова влаштували виставку озброєнь і агітували служити в армії Росії. Варто звернути увагу на те, що Генасамблея ООН ще в грудні 2020 року ухвалила резолюцію, що закликає очільника Кремля Володимира Путіна вивести свої війська з анексованого Криму і припинити окупацію території України, однак офіційна Москва продовжує ігнорувати усі вимоги інших країн та міжнародних органцізацій. Однак нова провокація російської влади не могла залишитися без реакції з боку Києва. Так, 28 липня стало відомо, що Міністерство закордонних справ України передало ноту протесту в МЗС Росії через проведення Москвою параду підрозділів Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму 26 липня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

"Міністерство закордонних справ України розцінює проведення 26 липня без узгодження з українською стороною так званого "військово-морського параду" підрозділів Чорноморського флоту Російської Федерації з нагоди Дня Військово-Морського Флоту Російської Федерації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Севастополі як чергове порушення російською стороною норм міжнародного права, у т.ч. численних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також законодавства України", - йдеться в повідомленні українських дипломатів.

В Міністерстві закордонних справ наголосили, що цей парад є свідомим кроком Росії до ескалації напруженості в українсько-російських відносинах. Українська влада вимагає від команди очільника Кремля Володимира Путіна "невідкладно припинити міжнародно-протиправні діяння проти державного суверенітету і територіальної цілісності України та вжити вичерпних заходів з деокупації частини суверенної території України".

Варто нагадати, що ще в червні українське МЗС передало російській владі ще одну ноту протесту щодо проведення парадів до Дня перемоги в окупованих Росією Криму та ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський дипломат Курт Волкер розповів про новий підступний план Кремля щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?