Ми вже близько - у Зеленського повідомили українцям неймовірну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми вже близько - у Зеленського повідомили українцям неймовірну новину

Ми вже близько - у Зеленського повідомили українцям неймовірну новину
Джерело:  online.ua

Радник глави держави Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко поділився з українцями новою приємною новиною - він офіційно заявив про те, що золотовалютний резерв нашої країни близький до максимального рівня, який був за останнє десятиліття - 2012 році. За його словами, він наразі перебуває на рівні 28,5 млрд дол. Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Підписані угоди з ЄС, що означає, що найближчим часом ми з вами зможемо отримати програму макрофінансової допомоги в 1,2 млрд євро", - підкреслив радник Володимира Зеленського.

Окрім того, Олег Устенко звернув увагу на те, що "зрада", про яку говорили конкуренти глави держави, про те, що Міжнародний валютний фонд більше ніколи не дасть коштів - теж не виправдалася.

"2 млрд дол були отримані вчора на зовнішніх ринках, тому золотовалютні резерви будуть досить швидко поповнені і підуть за позначку у 30 млрд дол", - наголосив радник українського лідера.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно керівництво Нацбанку нарешті вирішило пояснити українцям, що стало головною причиною такого неочікуваного росту курсу долара. Про це детально розповів заступник очільника НБУ Дмитро Сологуб, відповідаючи на питання журналістів. Він звернув увагу на те, що глобальну роль зіграв психологічний фактор. За словами Сологуба, Україна вже 5 років живе у режимі плаваючого курсу і коливання курсу є природними, вони відбуваються завдяки різним факторам, деколи — це коливання попиту та пропозиції валюти з боку експортерів та імпортерів, деколи — це якийсь психологічний фактор.

"Цього разу ми бачимо, що природа коливань — психологічна, наприклад, після заяви голови НБУ Смолія 2 липня Нацбанк вимушено вийшов на ринок і продав 150 млн доларів...Це спричинено публічними заявами про те, що потрібна девальвація, що гривня буде слабша і т.д", - пояснили в НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2020 році НБУ завершив цикл зниження облікової ставки — Нацбанк розраховує, що ставка залишиться на поточному рівні до кінця року. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?