"Ми вже близько": Україна і США домовляються про постачання газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Ми вже близько": Україна і США домовляються про постачання газу

"Ми вже близько": Україна і США домовляються про постачання газу
Джерело:  Голос Америки

Очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв повідомив, що Київ і Вашингтон близькі до укладення котракту про постачання в Україну американського газу. Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки", передає ONLINE.UA.

"Цього разу ми підійшли до цього питання (поставок газу зі США) дуже близько. Це ще не остаточне рішення, але зацікавленість є з обох сторін. Я сподіваюся, що найближчим часом ця зацікавленість трансформується в конкретні потоки газу", - сказав Коболєв.

Зазначається, що очільник "Нафтогазу" знаходився 1 травня в Вашингтоні, де мав намір заручитися підтримкою американської сторони в газових переговорах з Росією, а також щодо спільної протидії будівництву газопроводу "Північний потік-2".

"Наш головний меседж стосується, в першу чергу, тій непростій ситуації, яка склалася навколо договору з транзиту газу територією України після 2019 року", - сказав голова компанії. Коболєв зазначив, що з 2020 року цей договір припиняє дію, і поки що Києву позиція Газпрому є "незрозумілою".

 За словами Коболєва, Росія просто намагається тянути час.

"Їх мета - створити штучну кризу після 2019 року, починаючи з 1 січня, як це було в 2009 році, тобто 10 років тому, і спробувати зробити кризу, яка дозволить їм просунути власний інтерес" , - сказав голова Нафтогазу, зазначивши, що ймовірність "нової газової війни" між Києвом і Москвою з 2020 року "дуже висока".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада РФ розпочала переговори з Україною  щодо продовження транзиту газу після завершення виборів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?