Ми вже чекаємо - у Порошенка терміново звернулися до генпрокурорки Венедіктової
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вже чекаємо - у Порошенка терміново звернулися до генпрокурорки Венедіктової

Ми вже чекаємо - у Порошенка терміново звернулися до генпрокурорки Венедіктової
Джерело:  online.ua

Адвокат колишнього українського лідера Петра Порошенка 1 липня опублікував відео-відповідь очільниці Офісу генерального прокурора Ірині Венедіктовій - юрист поскаржився на те, що команда глави ОГП порушила процедуру під час вручення підозри Порошенку. За його словами, щоби вручити підозру Порошенку ОГП повинен був показати три документи: повідомлення про підозру, постанову про доручення на здійснення процесуальних дій та саме доручення про здійснення процесуальних дій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу партії "Європейська солідарність".

"Схоже, що генеральна прокурорка України вважає, що ми з вами живемо в епоху "tik-tok правосуддя" — коли можна записати відосик, не обґрунтовувати свою позицію та не визнавати своїх помилок, але це не так. Вже секаємо Ірину Венедіктову в Печерському суді, де вона зможе нарешті пояснили свою позицію, як цього вимагає закон", - заявив Ілля Новіков.

Варто звернути увагу на те, що Венедіктова стверджує, що помилки не було. Адвокат колишнього президента запевняє, що документи відрізняються. Зокрема, в постанові про доручення на здійснення процесуальних дій, яку ОГП подав у суд, є стаття 109-3 ККУ, яку виключили зі справи в кінці травня. Новіков переконує, що в офісі Венедіктової підписали документ заднім числом та помилилися, коли скопіювали застарілу шапку постанови. Юрист каже, що команда Ірини Венедіктової припустилася технічної помилки.

Як відомо, нещодавно глава ОГП Ірина Венедіктова несподівано для всіх назвала три кримінальних провадження проти колишнього президента та очільника "Європейської солідарності" Петра Порошенка, які закрили через відсутність складу злочину. Що важливо розуміти, ця її заява прозвучала після несподіваної зміни позиції щодо Порошенка. Так, 18 червня Ірина Венедіктова в Печерському районному судді офіційно повідомила, що суду не потрібно арештовувати колишнього президента Петра Порошенка на час слідства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Національне антикорупційне бюро України рознесло вщент звернення  глави Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової до українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?