Ми вже готові: Лукашенко та Путін вирішили завдати безжального удару у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми вже готові: Лукашенко та Путін вирішили завдати безжального удару у відповідь

Ми вже готові: Лукашенко та Путін вирішили завдати безжального удару у відповідь
Джерело:  online.ua

2 вересня офіційно стало відомо, що команди в.о. президента Білорусі Олександра та очільника Кремля Володимира Путіна вже підготували та навіть встигли затвердити "асиметричну відповідь" на потужні санкції з боку Литви, Латвії та Естонії, запроваджені 31 серпня проти білоруських чиновників. Цю інформацію під час пресконференцції з російським міністром Сергієм Лавровим у Москві підтвердив глава МЗС Білорусі Володимир Макей. Варто звернути увагу на те, що про це раніше попереджав сам Олександр Лукашенко - він також обізвав країни Балтії слабкими пішаками. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на TUT.by.

"Вони хочуть бути попереду всієї планети. Питання використання санкційних інструментів ми раніше обговорювали і були єдині в тому, що санкції - абсолютно неприйнятний вид міждержавних відносин. І мені було дивно, що вже на другий день після виборів почали лунати голоси цих держав, що треба вводити санкції. Щоб реально оцінити ситуацію, треба час", - наголосив білоруський дипломат.

За його словами, у відповідь на балтійські санкції було проведено міжвідомче узгодження, підготовлено і затверджено "асиметричні санкції".

"Будемо давати адекватну відповідь", - додав політик.

Володимир Макей звернув увагу на те, що під санкції потраплять ті особи, які "завзято намагалися втручатися в справи білоруської держави, робили відповідні неприйнятні політичні заяви і вносили конкретні пропозиції про фінансову підтримку опонентів влади". Окрім того, він наголосив, що особам з країн Балтії, включеним Білоруссю до списку санкцій, буде заборонений в'їзд і на територію Росії.

"Повірте, там досить багато осіб включено зі всіх цих трьох балтійських держав. А з урахуванням того, що у нас єдиний список в рамках Союзної держави нев'їзних осіб разом з Росією, то я думаю, що це має змусити їх до певної міри задуматися", - зазначив білоруський дипломат.

Що важливо розуміти, публікувати свій список МЗС Білорусі наразі не планує.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 2 вересня Сергій Лавров почав стверджувати,  що на території Білорусі знаходяться натреновані в Україні радикали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?