Ми вже почали - МОЗ озвучило важливе попередження усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми вже почали - МОЗ озвучило важливе попередження усім українцям

Ми вже почали - МОЗ озвучило важливе попередження усім українцям
Джерело:  online.ua

4 липня очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов поділився з українцями важливими даними - він офіційно повідомив про те, що його відомство вже почало розгортання або підготовку до розгортання лікарень другої та третьої хвилі у Закарпатській, Волинській та Рівненській областях. Не важко здогадатися, що це рішення було ухвалене з огляду на постійні антирекорди, які б'є наша країна по кількості хворих коронавірусом. Варто звернути увагу на те, що в Україні за минулу добу зафіксовано 914 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 74 у дітей та 63 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 196 осіб. Одужали за добу 597 осіб, померли 15 осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

"По тих регіонах, де є більша заповненість, таких як Закарпатська або Волинська, а також Рівненська область ми вже почали розгортання лікарень другої хвилі або підготовку до розгортання лікарень другої та третьої хвилі у зв'язку з суттєвим зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу, зі зростанням кількості госпіталізацій", - заявив Максим Степанов.

Журналісти поцікавилися у глави МОЗ, чому у Києві та Львові хворі на COVID-19 лежать навіть у коридорах, міністр відповів, що у Києві та Львівській області заповненість ліжок становить 41-44%. Що важливо розуміти, у столиці лікарні першої хвилі були розраховані на майже 750 хворих, на Львівщині – на 1,5 тисячі хворих.

"Це питання до місцевої влади, яка є власником лікувальних закладів, щодо маршрутизації цих пацієнтів в інші лікарні, які визначені під лікування хворих на коронавірусну хворобу", - наголосив Максим Степанов.

Окрім того, глава МОЗ розповів, що найбільший відсоток летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби в Україні припадає на пацієнтів, які мають супутні захворювання, або осіб старше 65 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, 3 липня у Харкові міська влада вирішила посилити карантин через погану епідемічну ситуацію - всі важливі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?