Ми вже розпалюємо плити — Мінкульт оголосило міністерський борщ-батл
Категорія
Культура
Дата публікації

Ми вже розпалюємо плити — Мінкульт оголосило міністерський борщ-батл

Ми вже розпалюємо плити — Мінкульт оголосило міністерський борщ-батл
Джерело:  online.ua

Міністерство культури та інформаційної політики України неочікувано для всіх повідомило, що проведе борщ-батл у рамках нового марафону "Культура та традиція приготування українського борщу". За словами представників відомства, борщ готуватимуть в прямому ефірі 22 грудня з 17:30 до 18:30 — баттл транслюватимуть онлайн на сторінці міністерства. Варто звернути увагу на те, що його учасниками стануть декілька міністрів, які на всю країну не побоялися продемонструвати свої уміння та кулінарні здібності, передає ONLINE.UA.

"Поки ви тільки налаштовується на марафон "Культура та традиція приготування українського борщу", ми вже розпалюємо плити. І завтра рівно о 17:30 запрошуємо всіх на онлайн-батл із приготування кращої страви евер між міністром захисту довкілля і природних ресурсів України Романом Абрамовським, міністром культури й інформаційної політики Олександром Ткаченко, віце-прем'єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та міністром юстиції Денисом Малюською", — йдеться в повідомленні Мінкульту.

Варто звернути увагу на те, що головна мета проведення цього борщ-батлу, а також марафону "Культура та традиція приготування українського борщу" полягає в тому, щоб цю українську страву нарешті внесли у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Мінкульт закликає усіх українців долучитися до реалізації цієї задумки.Так, 25 грудня спільно з відомим кухарем Євгеном Клопотенко та ГО "Український інститут культури" відомство організує великий онлайн борщ-марафон.

"Перша частина заходу відбуватиметься у приміщенні галереї мистецтв "Лавра", де зберуться представники 25 регіонів України, для того, щоб продемонструвати свої рецепти і традиції приготування борщу та віднайти його унікальну формулу. Ну, а друга — на кухні кожного і кожної з вас. Підключайтеся о 16:00 до онлайн трансляції заходу на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України і готуймо борщі всією країною!Нехай у кожній хаті буде смачна вечеря, а у списку Всесвітнього надбання ЮНЕСКО нехай буде борщ", — наголошують в Мінкульті.

Як повідомляв ONLINE.UA, український документальний фільм "Борщ" режисерів-аматорів Сашка та Дарини Балабай став призером на 50-му фестивалі WorldFest у Х’юстоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?