Ми йдемо на болючі кроки: у Зеленського виступили з гучною заявою по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми йдемо на болючі кроки: у Зеленського виступили з гучною заявою по Донбасу

Ми йдемо на болючі кроки: у Зеленського виступили з гучною заявою по Донбасу
Джерело:  Укрінформ

Європа повинна посилити тиск на Росію, щоб Москва нарешті пішла на поступки по ситуації на Донбасі. З таким закликом до європейської спільноти має намір звернуться глава МЗС України Вадим Пристайко на засіданні Ради міністрів ЄС, яке відбудеться 14 жовтня в Люксембурзі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Я хочу сказати Європі, що наші дуже непрості рішення по Донбасу не повинні просто зависнути в повітрі, ви повинні підставити плече і їх підтримати. Тому що якщо ви зараз не дотисне Росію, ситуація відкотиться назад до стану військового протистояння, тобто ми знову почнемо барикадуватися", - розкрив свої плани Пристайко.

Міністр підкреслив, що зараз Києву доводиться йти на дуже болючі кроки по Донбасу, які викликають протестні настрої в українців. Він розповів, що суспільство України розділилося на три частини: одні протестують, інші просять рухатися далі, треті закликають погоджуватися на всі умови Кремля, так як на Донбасі знаходяться їхні сім'ї та родичі.

Говорячи про рішення по Донбасу, Пристайко нагадав, що перші ініціативи Зеленського по окупованому сходу України були спрямовані на те, щоб відновити транспортне сполучення, почати відновлювати мости, потім відновити виплату пенсій жителям ОРДЛО.

"Тобто першим кроком було спробувати зрозуміти, наскільки ми відчуваємо "своїми" українців, що опинилися по той бік лінії зіткнення, і наскільки вони відчувають себе частиною суспільства. Ми хочемо якось до них достукатися, повернути додому", - підкреслив глава МЗС.

Нагадаємо, 14 жовтня під час засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ в Люксембурзі, на яке запросили главу МЗС України Вадима Пристайко, європейські міністри хочуть почути оцінку поточної ситуації на сході України і мирний план Києва щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пристайко розкрив зухвалу провокацію Росії по Донбасу. Він запевнив, що Україна узгодила лише частина формули Штайнмаєра, яку в Кремлі назвали ключовою умовою для проведення нормандського саміту на рівні глав Франції, Німеччини, України та Росії, а не весь документ, як стверджують в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?